Möt Jens Back

Jens Back är fylld av energi inför uppgiften som ny vd på INSU. Trots att det bara har gått 14 dagar på nya jobbet så är han helt klar på vad både INSU och vad branschens olika företag har för utmaning, nu och i framtiden; digitalisering, tänka nytt, utveckla, tänka individ- och behovsanpassat.

Jens Back har en gedigen erfarenhet inom utbildningsvärlden, både som rektor, konceptutvecklare och senast som projektledare för ett stort digitaliseringsprojekt på Lärande i Sverige AB.

- Vi som arbetar med utbildning och kompetensutveckling måste hitta fler sätt att lära ut. Att vara borta flera dagar från sitt hem eller arbete är inte alltid självklart att det funkar. Vi vill hitta utbildningslösningar som gör det möjligt för individen att genomföra, både en längre utbildning eller en kortare kurs och samtidigt få ihop sin vardag på ett bra sätt, säger Jens Back.

- Idag tittar INSU på en ny lärplattform som kommer att ge våra kunder och studerande/kursdeltagare nya möjligheter. För vissa moment krävs den unika utbildningsmiljö som vi har i form av el-, kyl-, VVS- och ventilationslab där man kan öva ”på riktigt”. Medan andra kunskaper kan tillgodogöras på andra sätt.

- Vi vill fortsätta att fördjupa våra relationer med kunderna och bli deras samarbetspartner. Du som kund ska kunna få både rådgivning hur du kan utveckla ditt företag och dina medarbetare samt hjälp att genomföra utbildningar på det sätt som fungerar bäst.

- Vår målsättning är att INSU är den utbildningspartnern som på bästa sätt hjälper installationsbranschen med att utbilda nya medarbetare, för framtidens nya kompetenskrav och för att möta branschens stora rekryteringsbehov. Samt kompetensutveckla befintliga medarbetare så de kan möta framtidens nya kompetenskrav som deras kunder kommer att efterfråga.

- Jag ser verkligen fram mot att lära känna mina medarbetare ännu mer och det stora nätverk vi har i branschen. Det känns ju extra roligt att få göra det genom att leda fusionen mellan installationsbranschens två största utbildningsföretags. Att få möjlighet att påverka vad INSU ska bli. Mina första 14 dagar på jobbet har varit mycket positiva, jag ser fram emot fortsättningen, avslutar Jens Back.


Kort om Jens Back:
Ålder: 40
Civiltillstånd: Fru, ett bonusbarn, två egna barn och en hund.
Bor: I bostadsrättslägenhet i Nyköping
Fritid: Hela familjen idrottar
Dold talang: ”Har en grundläggande kockutbildning som jag vidareutvecklar till hobbybruk.”